ponedeljak, 25. septembar 2017.

Vesić: Most u Barajevu stavljen u funkciju

Gradski menadžer Goran Vesić i predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović obišli su danas novootvoreni most sa pristupnim saobraćajnicama na reci Barajevici, kao i 350 metara šetališta pored obale. 

Događaju su prisustvovali direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović, direktor „Beograd-puta” Ivan Tejić i direktor  „Beogradskog vodovoda i kanalizacije” Dragan Đorđević.   

Vesić je podsetio da je taj most prethodna gradska vlast ostavila ni na nebu ni na zemlji, bez i jedne pristupne saobraćanice. 

– U protekle tri godine urađeno je veoma mnogo u pitanju rešavanja imovinskog stanja zemljišta, kako bi ovaj most bio stavljen u funkciju. Sa Opštinom Barajevo  uredili smo 350 metara obale, što će biti nastavljeno kada se završi eksproprijacija zemljišta u nastavku, sa druge strane mosta. Takođe sa desne strane biće izgrađen dečji parkić, koji će biti povezan sa drvenim mostom – precizirao je gradski menadžer.  

Vesić je istakao da će klupe, đubrijere i ostali mobilijar na barajevskom šetalištu biti isti kao i na Sava promenadi,  a nabavljeni su od preduzeća „Beograd na vodi”.     

– Želeli smo da pokažemo i da Barajevo može da ima iste uslove kao i centar prestonice. Važno nam je i da Lazarevac, Obrenovac ili Barajevo imaju svoj uređeni centar, šetalište gde će ljudi moći da se okupljaju – naveo je Vesić. 

On je podsetio da je u opštini Barajevo u protekle dve godine urađeno 13 kilometara regionalnih puteva, tačnije završen je put prema Vraniću i Draževcu, kao i od Ibarske magistrale prema centru Barajeva. Takođe je urađeno i oko 20 kilometara lokalnih, nekategorisanih puteva, podsetio je gradski menadžer.

– Ovim radovima pokazali smo da Barajevo, kao najsiromašnija beogradska opština, ima isti prioritet kao i svaka druga centralna opština, i da se konačno, posle više decenija, u nju ponovo ulaže – istakao je Vesić i najavio dalje ulaganje u Barajevo, pre svega u projekte vezane za vodovod i puteve. Vesić je prethodno obišao barajevsku pijacu i razgovarao sa građanima. 

Adamović je najavio je da će naredne godine biti obnovljeno postrojenje za preradu otpadnih voda u naselju Gaj u opštini Barajevo, u koje će biti uloženo više od 30 miliona dinara, i na taj način odstranjene otpadne vode iz reke Barajevice.