utorak, 26. septembar 2017.

Novi košarkaški teren na Dorćolu u okviru akcije „100 terena za jednu igru

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas otvaranju obnovljenog košarkaškog terena na Dorćolu, nazvanom po jednom od najvećih legendi jugoslovenske košarke Zoranu Moki Slavniću.                                  

Događaju su prisustvovali vršilac dužnosti sekretara za sport i omladinu Zoran Jovanović, direktor „Zelenila – Beograd” Slobodan Stanojević  i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

Mali je istakao da je ovaj teren slika lepšeg i boljeg Beograda koji je namenjen pre svega deci koja su budućnost ovog grada. On je podsetio da je za protekle tri godine u Beogradu urađeno 53 igrališta za decu, 22 teretane na otvorenom i 26 sportskih terena, od kojih je 18 košarkaških. 

–To je samo početak, jer naša deca moraju da provode više vremana napolju. Da se druže, uče fer-pleju i timskom duhu jer se na taj način najbolje spremaju za svoju budućnost – istakao je Mali. On je najavio da će novi teren na Dorćolu uskoro biti osvetljen, kako bi mogao da se koristi i u večerenjim satima i zahvalio kompaniji „Mocart”, koja je u okviru akcije dosad uredila 51 teren. 

Zoran Slavnić je istakao da sportisti dobijaju razne nagrade, ali da teren na Starom gradu, koji je poneo ime po njemu, predstavlja posebnu čast. 

– Posebno sam srećan da na ovako lepom mestu mladi mogu da provode svoje slobodno vreme – istakao je Slavnić, koji je svečano otvorio obnovljeni košarkaški teren. 

Košarkaški teren je obnovljen u okviru društveno odgovorne akcije „100 terena za jednu igru” koju sprovodi kompanija „Mocart”. Nakon svečanog otvaranja terena organizovano je humanitarno bacanje trojki.