nedelja, 19. novembar 2017.

Na zahtev građana produžena trasa linije 94

Trasa autobuske linija 94 danas je, na zahtev građana, produžena i ona će umesto do Miljakovca saobraćati od Novog Beograda (Blok 45) do Resnika, saopšteno je iz Opštine Rakovica. Zbog toga je u Ulici Edvarda Griga u Resniku izgrađena nova okretnica.

Inicijativu za promenu linije pokrenuli su građani Resnika i Avala grada, ali i ostalih delova Rakovice, i to molbom da se poboljša gradski prevoz produženjem postojeće linije. 

Linija 94 kretala se od Novog Beograda (Blok 45) do okretnice u Borskoj ulici na Miljakovcu. Nakon produženja, linija 94 će se od okretnice u Borskoj dalje kretati sledećim ulicama: Borska – Miška Kranjca – Patrijarha Dimitrija – Oslobođenja Rakovice – Kružni put Kijevo – Slavka Miljkovića do novoizgrađene okretnice u Ulici Edvarda Griga (u blizini Doma zdravlja u Resniku).

Osim direktne veze sa Novim Beogradom, izmenjena linija će sada saobraćati kroz naselje Resnik i povezati neke od najprometnijih tački u naselju, dom zdravlja, vrtić, pijacu, školu sa ostalim delovima grada Beograda i opštine Rakovica.

Polasku prvog autobusa na izmenjenoj trasi prisustvovao je veliki broj građana Resnika i Rakovice, kao i Milosav Miličković, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova i šef Odborničke grupe u Skupštini GO Rakovica, i Vladan Kocić, predsednik opštine Rakovica.