nedelja, 10. decembar 2017.

Vesić: Od jutros na Brankovom mostu u funkciji pet saobraćajnih traka

Od jutros u pet časova u funkciji je pet od ukupno šest traka na Brankovom mostu i sada vozači mogu da koriste sve tri trake iz pravca starog dela grada ka Novom Beogradu, rekao je gradski menadžer Goran Vesić u Jutarnjem programu RTS-a.

– Iz pravca Novog Beograda ka starom delu grada su dve trake, a zaustavna traka se koristi za radove do februara, kada će biti završeni kompletni radovi. Za rekonstrukciju Brankovog mosta izdvojili smo 210 miliona dinara, menja se 410 tona čelika, odnosno kompletne pešačke konstrukcije na pešačkoj stazi i tako obimni zahtevi su zahtevali da u jednom trenutku bude zaustavljen saobraćaj u dve trake. Čim su uslovi to dozvolili, oslobodili smo jednu traku i tako omogućili da saobraćaj funkcioniše normalno – kazao je gradski menadžer.

Vesić je podsetio da se Brankov most sastoji iz tri različita dela jer su stubovi iz 1934. godine, kada je građen Most kralja Aleksandra, koji je srušen 1941. godine. jedna polovina mosta građena je1956. godine, a druga sedamdesetih godina prošlog veka.

– Svaki deo mosta je drugačiji i kada smo pre dve godine počeli sa rekonstrukcijom, nismo ni sanjali kakva ćemo oštećenja zateći i zato je morala da se uradi temeljna rekonstrukcija mosta kako bi on mogao da bude u punoj funkciji – rekao je Vesić.

Govoreći o noćašnjim padavinama u Beogradu, gradski menadžer istakao je da je JKP „Beograd-put” uradilo dobar posao.

– Noćas je u Karađorđevom parku u jedan sat po ponoći izmereno pet centimetara snega, i u ovom trenutku su prohodne sve ulice prvog prioriteta, odnosno 1.800 kilometara ulica. Trenutno se čiste ulice drugog prioriteta i one će biti očišćene do 10 časova. Naime, na njih se baca so zato što je još uvek moguća pojava leda jer je temperatura trenutno još oko nule. Noćas je bačeno 615 tona soli, 182 tone mešavine soli i kamenog agregata i 57 tona kamenog agregata, a na ulicama su bila 103 vozila i 150 radnika – kazao je Vesić.

On je apelaovao na sugrađane da u ulicama drugog prioriteta budu pažljivi jer je tokom jutra moguća pojava leda i podsetio da se sledećeg vikenda očekuju takođe padavine, ali da će gradske službe, kao i do sada, biti spremne da reaguju efikasno i na vreme.