ponedeljak, 11. decembar 2017.

„Nedelja ljudskih prava” na Vračaru

U okviru projekta „Prevedi EU” na teritoriji opštine Vračar održana je manifestacija „Nedelja ljudskih prava”, saopšteno je iz ove opštine.

Manifestaciju su organizovali Opština Vračar i Udruženje građana „Libero”, u saradnji sa partnerima i predstavnicima lokalnih samouprava iz Skoplja, Ljubljane, Brčko distrikta, kao i organizacijama civilnog društva iz Brisela. 

Tokom nedelje, realizovan je veliki broj radionica sa srednjoškolcima i mladima, na kojima su razgovarali o vrednostima EU, kao i na koji način oni mogu doprineti jačanju tih vrednosti u našem društvu. Prepoznato je da je najbolje razumevanje građana o značaju, pravima i benefitima uključivanja u EU podstaknuto saradnjom jedinica lokalne samouprave i organizacija civilnog društva. Tema je bila i  mogućnosti i prava koje EU pruža u oblasti ekologije, kulture, obrazovanja, medija, vladavine prava i ekonomije.

Svečano obeležavajući Dan ljudskih prava, juče je u prostorijama Gradske opštine Vračar održan i centralni događaj.

Projekat „Prevedi EU” realizuje Opština Vračar u partnerstvu sa NVO „Libero”, partnerima i predstavnicima lokalnih samouprava iz Skoplja, Ljubljane, Brisela i Brčko distrikta, a uz podršku programa Evropa za građane i građanke Evropske unije.