petak, 15. decembar 2017.

Goran Vesić: Klizalište na Tašu – kultno mesto u Beogradu

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je klizalište na Tašmajdanu, koje danas otpočinje drugu zimsku sezonu. Kako je tom prilikom podsetio, klizalište je svečano otvoreno prošle godine, posle 37 godina. 

– Za manje od šezdeset dana prošle godine je skoro trideset hiljada ljudi uživalo na ledu, čime je klizalište ponovo dokazalo da je kultno mestu u gradu. Ono je drugačije od ostalih jer je namenjeno i deci i odraslima, sa odvojenim terminima. Za decu su besplatni termini tokom decembra od 15 do 17 časova, a noćno klizanje od 18 do 21 sat namenjeno je odraslima. Tokom januara i februara, osim termina za klizanje, biće i poseban program kako bi svi uživali – rekao je Vesić.

On je izrazio veliku zahvalnost ovom sportsko-rekreativnom centru jer je, kako je pojasnio, samo klizalište specifično zbog toga što se nalazi na stadionu i nije ga lako održavati.       

Direktor SRC „Tašmajdan” Milan Novović najavio je dobru zabavu i precizirao da će deca školskog uzrasta u navedenim terminima moći da besplatno klizaju uz đačku knjižicu. Cene karata su niže nego lane, a uvedeni su i popusti za studente i školarce. 

– Ove godine očekujemo da broj posetilaca bude još veći. Zadovoljstvo mi je što smo uspeli da napravimo, postavimo i održimo led na klizalištu, na zadovoljstvo mnogih sugrađana – naglasio je Novović.

Na drugom zimskom festivalu „Ice @ Taš”, danas u dva termina, ulaz je besplatan za sve posetioce. Organizator garantuje dobru zabavu, uz bogat muzički i animatorski program.