ponedeljak, 18. decembar 2017.

Drugi kongres Centra za naučno-istraživački rad studenata Tehnološko-metalurškog fakulteta

Član Gradskog veća i predsednik Gradskog saveta za zapošljavanje Dragomir Petronijević prisustvovao je danas Drugom kongresu Centra za naučno-istraživački rad studenata Tehnološko-metalurškog fakulteta Univerziteta u Beogradu, na kojem su prikazani zbornici školskih radova 2015/2016. godine, kao i radovi tokom 2016/2017. godine.

Petronijević je istakao da mu je, kao članu Gradskog veća, bila čast da se obrati studentima i ujedno čuje njihove ideje i projekte. 

– Njihovi projekti su komplementarni sa projektima Grada Beograda, od prečišćavanja voda do tretiranja otpada. Nastavljamo da radimo i na unapređenju rada Naučno-tehnološkog parka, gde na inovacijama rade i mnogi studenti sa ovog fakulteta. Naš zadatak je da nastavimo da stvaramo uslove da oni ostanu ovde, u inostranstvu prezentuju naučne radove i steknu dodatno znanje, ali da se vrate u Srbiju i nastave da razvijaju našu privredu i privredu grada u kome su se rodili i školovali. Kao Grad Beograd i Savet za zapošljavanje nastavljamo da radimo sa mladim ljudima, organizujemo takmičenja, omogućavamo šanse za razvoj vlastitog biznisa, ali i da ih spajamo sa investitorima koji ovde otvaraju nova radna mesta. Nalazimo se u četvrtoj industrijskoj revoluciji i sa ovakvim ljudima stvaramo sebi šanse za budućnost – kazao je Dragomir Petronijević.