ponedeljak, 12. februar 2018.

Panik-tasteri štite i imovinu vrtića

Sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je danas vrtić „Zeka” u Malom Mokrom Lugu koji ove godine obeležava 30 godina od otvaranja i jedan je od prioriteta na spisku za sanaciju i rekonstrukciju.

– Ovo je vrtić za koji ćemo prioritetno započeti sanaciju jer je sasvim evidentno koliko mu je to neophodno. Takođe, ovo je jedan od objekata na kojem će se uvođenje panik-tastera, koje će vrtići dobiti ove godine, u potpunosti pokazati kao opravdano jer su vandali noću kompletno uništili dvorište – rekao je Gak.

Rukovodilac objekta, u kojem boravi 130 dece, Jasmina Milovanović istakla je da su u vrtiću zbog nebezbedne ograde česti noćni neovlašćeni ulasci zbog čega je dvorište potpuno ruinirano, a od mobilijara za decu nije ostalo gotovo ništa.

Prilikom obilaska kojem su prisustvovali i predsednik opštine Zvezdara Miloš Ignjatović i direktorka Predškolske ustanove „Zvezdara” Snežana Perović dogovoreno je da fasadu vrtića, oblogu za dvorište i kupovinu mobilijara finansira Opština Zvezdara.

Predškolska ustanova „Zvezdara” ima 30 vrtića u kojima boravi više od 6.500 dece. Početkom februara započeta je rekonstrukcija vrtića „Lane” na ovoj opštini, a završetak radova, koje finansira Kancelarija za javna ulaganja u vrednosti od 32 miliona dinara, očekuje se krajem maja.