sreda, 14. februar 2018.

Tribina „Podsticaji za poljoprivredne proizvođače”

Tribina o podsticajima u poljoprivrdi u 2018. godini održana je u Mesnoj zajednici „Resnik” i tom prilikom predstavnici Sekretarijata za privredu Grada Beograda upoznali su zainteresovane poljoprivrednike o ovoj temi.

Domaćin tribine „Podsticaji za poljoprivredne proizvođače” bio je predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić, koji je rekao da je tribina jedan od načina da se svi zainteresovani ohrabre da započnu novu ili prošire postojeću proizvodnju, i na taj način doprinesu smanjenju nezaposlenosti u Rakovici. 

Kocić je naglasio da je Opština Rakovica na raspolaganju svima koji se bave ili planiraju da se bave poljoprivrednom proizvodnjom.

Poljoprivrednim proizvođačima je na tribini objašnjeno i koje subvencije mogu da dobiju ove godine.

Gradski Sekretarijat za privredu ove godine nudi podsticajna sredstva za nabavku nove opreme za pčelarstvo, i to košnica, vrcaljki, električnog otklapača saća i topionika za vosak.

Iz oblasti voćarstva i povrtarstva na teritoriji grada Beograda podsticajna sredstva se nude za postavljanje protivgradne mreže na površini od 0,25 do jednog hektara, protivgradne mreže sa sistemom za navodnjavanje po sistemu kap po kap na površini od 0,25 do jednog hektara, plastenika sa sistemom za navodnjavanje po sistemu kap po kap na površini od 0,03 do 0,05 hektara i sistema za navodnjavanje po sistemu kap po kap na površini od 0,25 do jednog hektara.

I ove godine obezbeđeni su podsticaji za nabavku poljoprivredne mehanizacije i priključnih mašina.

U oblasti stočarstva, podsticajna sredstva obezbeđena su za nabavku domaćih ili uvoznih kvalitetnih steonih junica (frizijske rase ili simentalske rase), kvalitetnih priplodnih ovaca i kvalitetnih priplodnih koza.

Osim o podsticajima, predstavnici Sekretarijata za privredu odgovarali su i na pitanja poljoprivrednih proizvođača koji su posetili tribinu.