utorak, 13. mart 2018.

Uspešna javna licitacija, tezge vrednije od lokala

Ukupan prihod ostvaren na prvoj ovogodišnjoj javnoj licitaciji za dodelu tezgi, rashladnih vitrina i ramova u zakup na najatraktivnijim beogradskim pijacama iznosi od tezgi 2.819.600 dinara, a od lokala 1.400.000 dinara, saopšteno je iz JKP „Gradske pijace”.

Najviši licitirani iznos od 900.000 dinara dostigao je lokal broj 216 na pijaci „Kalenić”, a najveće interesovanje vladalo je za rashladnu vitrinu na pijaci „Vidikovac” koja je izlicitirana na 650.000 dinara.

Širok raspon cena omogućio je svakom pravnom, fizičkom licu, kao i preduzetniku da učestvuje i zakupi pijačne kapacitete. Zainteresovana lica imala su priliku da se nadmeću za lokale koji se nalaze na odličnoj lokaciji centralno-gradske pijace „Kalenić”, kao i za pijačnu opremu koja se nalazi na beogradskim pijacama i to: „Kalenić”, „Blok 44”, „Zemun”, TC „Novi Beograd”, „Mirijevo”, „Dušanovac”, „Banovo brdo”, „Vidikovac”, „Banjica”, „Borča”, „Bele vode” i na pijaci „Otvoreni tržni centar”. 

Da je rad na gradskim pijacama profitabilan posao, najbolje pokazuje sve veći broj učesnika koji raste sa svakom licitacijom. Svesni toga, oni ulažu novčana sredstva kako bi otpočeli ili proširili biznis i uz jakog poslovnog partnera osigurali svoje mesto na beogradskim pijacama, koje su značajni kanali distribucije zdrave i kvalitetne hrane.

Kako se pokazala kao dobra i efikasna prakasa, JKP „Gradske pijace” nastaviće i u narednom periodu sa transparentnim oglašavanjem pijačnih kapaciteta putem licitacija, a sredstva ostvarena javnim nadmetanjem biće usmerena ka osavremenjavanju i modernizaciji pijaca.