sreda, 18. april 2018.

Konkurs za „BG praksu” produžen do 25. aprila

Rok za prijave studenata za program Univerzitetske radne prakse „BG praksa 2018” produžen je do sledeće srede, 25. aprila, u ponoć, saopšteno je iz Centra za razvoj karijere.

Konkurs je otvoren za studente sa više od dvadeset fakulteta u sastavu Univerziteta u Beogradu i kroz njega je u proteklih osam godina prošlo preko 1.800 studenata. Uz obezbeđenu naknadu za troškove prevoza i obroka, studenti tokom tromesečne prakse imaju mentore i zadatke na više od 170 različitih pozicija u gradskim preduzećima, ustanovama kulture, bibliotekama, muzejima, sekretarijatima Gradske uprave, gradskom pravobranilaštvu i opštinama koje učestvuju u programu. Planiran početak prakse je 15. jun.

Ove godine učestvuju: JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, JP Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, JKP „Beograd-put”, JKP „Parking servis”, JP „Beogradska tvrđava” JKP „Pogrebne usluge”, JKP „Veterina Beograd”,  JKP „Zelenilo – Beograd”, Sportski centar „Olimp –Zvezdara”, JKP „Infostan tehnologije” Beograd, JKP „Gradske pijace”, Turistička organizacija Beograda, Arena Beograd, opštine Grocka, Voždovac, Mladenovac, Savski venac, Zemun, Novi Beograd, Biblioteka „Milutin Bojić”, Biblioteka grada Beograda, Istorijski arhiv Beograda, Kuća Legata, BITEF teatar, Muzej grada Beograda, Muzej afričke umetnosti – zbirka Vede i dr Zdravka Pečara, Centar za likovno obrazovanje Šumatovačka, Biblioteka „Dimitrije Tucović” Lazarevac, Zavod za zaštitu spomenika kulture, Dom omladine, Jugoslovensko dramsko pozorište, Kancelarija za mlade Grada Beograda, Gradsko pravobranilaštvo Grada Beograda, Služba za internu reviziju Grada Beograda, kao i 15 sekretarijata Gradske uprave.

Program realizuje od 2010. godine Univerzitet u Beogradu u saradnji sa Gradom Beogradom, pod nazivom Univerzitetska radna praksa „BG praksa”, u javnim i javnim komunalnim preduzećima Grada Beograda, od 2011. godine i u organizacionim jedinicama Gradske uprave, a od 2012. godine i u ustanovama kulture i opštinama Grada Beograda.

Konkurs sa svim detaljima o lokacijama i pozicijama za praksu, opisom posla, uslovima za svaku poziciju i potrebnim dokumentima nalazi se na sajtu Centra za razvoj karijere na stranici http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/bgpraksa