subota, 21. april 2018.

Siniša Mali: Beograd prestonica sporta u ovom delu sveta

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je danas drugu godinu zaredom istrčao polumaraton, izjavio je da je Beograd još jednom pokazao da je dominantna sportska prestonica u ovom delu sveta. 

–Puno pozitivne energije vidimo danas na gradskim ulicama. Pokazali smo još jednom koliko je Beograd svetski grad, prestonica sporta i dominantna turistička destinacija u ovom delu sveta. Mojim učešćem želeo sam da dam dobar primer, posebno deci da se bave sportom i vode zdrav život. A učešće na maratonu vam omogućava da nemate pobednika, jer svako ko je danas trčao je pobednik. I to je prava slika Beograda – istakao je garadonačelnik. 

On je dodao da je lepo doživeti Beograd iz perspektive trkača, kada vas ljudi bodre, kada imate priliku da vidite obnovljene parkove i nove hotele koji su izgrađeni.

–Ove godine na 31. Beogradskom maratonu su se pojavili i novi propratni sadržaji - na štandovima uz trasu. To je prava stvar, tako rade i drugi veliki gradovi u svetu, a sada radi i Beograd – ukazao je Mali. 

Mali, koji je istrčao polumaratonsku trasu od 21 kilometar za 2:05.22 rekao je da se, i pored umora oseća veoma pozitivno, jer je okružen sugrađanima koji se vesele, bodre maratonce, takmiče i rekreairaju. To je prava slika Beograda koja je danas obišla svet, zaključio je gradonačelnik. 

Na ovogodišnjem 31. Beogradskom maratonu učestvuje rekordnih 28.000 maratonaca i rekreativaca koji dolaze iz više od 70 zemalja sveta.