sreda, 25. april 2018.

Vesić: Asfaltirana ulica koja povezuje Zvezdaru i Voždovac

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas završne radove na asfaltiranju Ulice Mitkov kladenac, koja povezuje opštine Zezdara i Voždovac.
Obilasku radova u Velikom Mokrom Lugu prisustvovali su i gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović i predsenici oština Zvezdara i Voždovac Miloš Ignjatović i Aleksandar Savić.

Radeći ulice u Beogradu ušli smo u fazu kada ne rekonstruišemo samo postojeće ulice, rekao je Vesić i dodao, već radimo saobraćajnice koje do sada nisu postojale, a Mitkov kladenac je jedna od njih.

- Ova ulica povezuje dve opštine Zvezdaru i Voždovac, njena dužina je 1.600 metara i potpuno je urađena saobraćajna signalizacija, a vrednost investicije je oko 40 miliona dinara. Ulica je bila urađena do pola, a od 2011. godine postoji zahtev građana da se ovaj put uradi. To je stajalo i niko se time nije bavio. Sada smo došli u situaciju da možemo da rešavamo ovakve probleme građana, imamo novca i to smo uradili. Svaka politika je dobra, samo ako rešava probleme ljudima – istakao je Vesić.

Prema njegovim rečima, u toj ulici će biti uvedena i javna rasveta u delu gde ne postoji, a radi se na tome da se uvede i mini linija koja bi povezala Veliki Mokri Lug i Kumodraž. 

- Na tome ćemo raditi, ne možemo da obećamo odmah. Da bismo pustili liniju mora da postoji put. Put je sada urađen i preduslovi za to su završeni – objasnio je gradski menadžer.

Kako je naveo Vesić, na teritoriji opštine Zvezdara rade se ulice i putevi u vrednosti od oko 140 miliona dinara, što se u ovoj opštini nije dešavalo desetinama godina unazad. Na teritoriji opštine Voždovac, naveo je Vesić, zajedno sa republikom smo uradili 35 kilometara puteva, desetak kilometara je uradila opština iz kapitalnog budžeta. Uskoro kreću i radovi u drugoj traci u Bulevaru oslobođenja.

- U putnu infrastrukturu se u Beogradu nije ulagalo decenijama koliko se ulaže poslednjih nekoliko godina. Zbog toga ćemo u narednom periodu više time da se bavimo. Najvažnije je to da ćemo ljudima rešavati probleme tako da im život bude lakši, da mogu lakše da žive i da se bolje povežu dve opštine. Mi se trudimo da slušamo građane, dobijamo od njih zahteve, rešavamo probleme jedan po jedan – rekao je Vesić.

Gradski menadžer je najavio da će Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda u narednih nedelju, dve dana raspisati tender za rešavanje problema u vrtiću „Oblačak” na Zvezdari.

- To je jedan od vrtića koji je napravljen pred izbore 2012. godine i koji nema vodu i kanalizaciju. Deci u tom vrtiću se voda doprema cisternama. Uspeli smo da rešimo imovinu, raspisujemo tender i taj problem će brzo biti rešen – zaključio je Vesić.

Sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović je kazao da je osim izgradnje novih puteva važno i održavanje postojeće infrastrukture.

- Iz godine u godinu sredstva za tu namemu su sve veća. Do septembra ćemo uspostaviti plan održavanja ulične mreže na teritoiriji deset gradskih opština za period od deset godina. Plan koji dobijamo rezultat je snimanja koje u ovom trenutku radimo nakon čega ćemo imati jasan uvid u kvalitet kolovoznog zastora. Na taj način ćemo, zbog propuštenih investicionih ciklusa, stanje infrastrukture održavati na kvalitetan način i definisati obim radova u narednom periodu – objasnio je Rafailović.

Predsednik opštine Zvezdara Miloš Ignjatović je zahvalio Gradu Beogradu što je izašao u susret želji sugrađana tog dela grada, i naveo da se nagomilani problemi polako rešavaju.

Predsednik Opštine Voždovac Aleksandar Savić je rekao da je upravo dobra saradnja rezultat radova u Velikom Mokrom Lugu. Na teritoriji te opštine je intezivno asfaltiranje, naveo je Savić i dodao da se naročito insistira na asfaltiranju u podavalskim delovima.