ponedeljak, 14. maj 2018.

Mladenović: Spasovdan je praznik svih Beograđana

Spasovdan je praznik vaskrsenja i obnavljanja pobeda, a Beograd je upravo grad koji je pobeđivao sve nedaće u njegovoj burnoj istoriji i neprestano se obnavljao, rekao je zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, govoreći o predstojećoj gradskoj slavi na TV „Hepi”.

On je podsetio da je Spasovdan kao gradska slava obnovljena devedesetih godina prošlog veka i da je ona označila novi period u razvoju grada. 

– Litija koja se tom prilikom kreće gradom predstavlja jedno zajedničko, saborno proslavljanje velikog praznika. Šetnjom kroz grad molimo se za Beograđane i sve goste koji kroz njega prolaze, a počinje se liturgijom u Vaznesenjskoj crkvi, a potom i samom litijom sa nekoliko stajanja, kod Terazijske česme i Saborne crkve, a završava se opet kod Vaznesenjske crkve. Pozivamo sve Beograđane da nam se pridruže u litiji ili da je pozdrave tokom prolaska – rekao je zamenik gradonačelnika, podsetivši da će se tokom popodneva u Starom dvoru održati i prijem.

Govoreći o konstituisanju gradske vlasti, Mladenović je podsetio da su na prvoj sednici izabrani predsednik, zamenik predsednika, sekretar i njegov zamenik. 

– Potvrđeni su mandati odbornicima i skupština sada može da radi. Gradonačelniku, meni kao njegovom zameniku, i članovima Gradskog veća prestao je mandat i mi smo sada u tehničkom mandatu i obavljamo funkciju kao što smo to radili i do sada, sve do izbora novog gradonačelnika i Gradskog veća. Imamo 30 dana do izbora novog gradonačelnika i mislim da će u skladu sa zakonskim rokovima na vreme biti izabrani svi organi – kazao je Mladenović.