subota, 19. maj 2018.

Nikodijević: Organizacija Fajnal fora pravi potez za Beograd

Predsednik Skupštine Beograda obišao je danas fan zonu Fajnal fora na Kalemegdanu i tom prilikom istakao da je velik broj turista koji su pristigli u Beograd još jedna potvrda da je organizacija turnira bila pravi potez. 

– Trebalo bi naravno istaći i činjenicu da su navijači klubova učesnika već treći dan u Beogradu, a da nije bilo ni najmanjeg incidenta. Slika koja je sinoć iz „Štark arene” otišla u više od 200 zemalja najbolja je moguća promocija Beograda i nešto što nema cenu. Beogradska ekonomija će od Fajnal fora prihodovati između 18 i 20 miliona evra. Restorani, kafići i tržni centri su puni, a smeštaj je gotovo nemoguće naći. To dovoljno govori o ekonomskom aspektu organizacije završnog turnira košarkaške Evrolige – rekao je Nikodijević.

On je dodao da ovaj događaj nije samo sportski i ekonomski, već ima i političku dimenziju.

– Sada kada su poznati finalisti, očekujemo dolazak velikog broja zvanica iz Turske i Španije. Nadam se da će i poslednji takmičarski dan proći u najboljem redu, kao i da će svi gosti našeg grada Beograd napustiti zadovoljni – istakao je Nikodijević.

On je posebno naznačio da je naš cilj da što pre ponovo dobijemo organizaciju Fajnal fora.