petak, 22. jun 2018.

Sednica Skupštine grada zakazana za 26. jun

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za utorak, 26. jun, treću sednicu novog saziva Skupštine grada.

Na dnevnom redu sednice naći će se predlozi planova i izmene i dopune planova generalne i detaljne regulacije za delove opština Obrenovac, Novi Beograd, Zemun, Surčin, Voždovac, Zvezdara, Rakovica, Mladenovac i Lazarevac, kao i Predlog odluke za izradu plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu, sa elementima detaljne razrade za prvu fazu prve linije metro sistema. Odlučivaće se još i o izradi sedam planova detaljne regulacije za delove Savskog venca, Palilule, Čukarice, Novog Beograda i Zemuna.  

Pred odbornicima će se naći i Izveštaj o stepenu realizacije Programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2017. godinu, reprogram i uslovi otpisa dela dospelog duga po osnovu naknade za uređivanje građevinskog zemljišta, kao i utvrđivanje doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta. 

Na dnevnom redu je i dopuna Odluke o načinu postupanja sa nepokretnostima koje su u javnoj svojini grada, odnosno na kojima Grad Beograd ima posebna svojinska ovlašćenja, kao i izmene i dopune odluka o pravima i uslugama socijalne zaštite i o komunalnom redu. Odbornici će odlučivati i o pravu na naknadu dela troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi, čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice za radnu 2018/2019. godinu. 

Skupština grada će se izjasniti i o predlogu odluke o minimalnoj visini iznosa tekućeg održavanja zajedničkih delova zgrada, visini iznosa naknade u slučaju prinudno postavljenog profesionalnog upravnika i minimalnoj visini iznosa na ime troškova investicionog održavanja zajedničkih delova zgrade, a biće podnet i Izveštaj o realizaciji programa sprovođenja mera tehničke zaštite objekata utvrđenih za kulturno dobro i objekata u okviru prostornih kulturno-istorijskih celina na teritoriji Beograda.

Na dnevnom redu sednice naći će se i predlog da pasaž na Starom gradu dobije naziv po čuvenom glumcu srpskog porekla Karlu Maldenu, predlog programa „Ambrozija kao zdravstveni rizik – monitoring i suzbijanje ambrozije sa neuređenih površina na teritoriji grada” za 2018. godinu, kao i izveštaji o radu Gradskog pravobranilaštva, Zaštitnika građana, Kancelarije za mlade i Saveta za zdravlje za 2017. godinu.

Početak sednice zakazan je za 10 časova.