ponedeljak, 20. avgust 2018.

Počela rekonstrukcija Ulice Strahinjića bana

Glavni urbanista Milutin Folić obišao je danas Ulicu Strahinjića bana, gde su upravo počeli radovi na rekonstrukciji. Kako je tom prilikom istakao, ova ulica sređuje se u sklopu ambijentalne celine Skadarlija, koja je jedna od najznačajnijih kulturno-istorijskih i turističkih delova Beograda. 

– Zbog toga je Grad Beograd poslednjih godinu i po dana počeo sređivanje okolnih ulica, praktično pristupa Skadarliji. Već je urađena Zetska ulica, a od danas preuređuje se i deo Strahinjića bana, od Francuske do Dušanove. Potpuno će se zameniti vodovodne instalacije, biće popravljen deo kanalizacione mreže, uz intervencije i na toplovodu, a nakon toga uradiće se i sloj asfalta i na kraju popločavanje kamenom – rekao je Folić.

Radovi bi trebalo da traju dva do tri meseca. Ovom rekonstrukcijom, Skadarlija praktično „izlazi” do Dušanove, sve će biti u nivou pešaka bez automobilskog saobraćaja, osim pristupa garažama, dodao je Folić. 

On je najavio i radove u ulicama Emilijana Josimovića i Siminoj, kao i nastavak radova u samoj Skadarskoj. Nakon svega toga, naveo je Folić, ova kulturno-istorijska celina biće zaokružena, čime će dobiti i svoj finalni, nov izgled.  

Događaju je prisustvovao i direktor „Beograd-puta” Ivan Tejić.