petak, 16. novembar 2018.

Put do uspešnog preduzetnika

Kancelarija za mlade, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, organizovala je obuku „Put do uspešnog preduzetnika”, koju je pohađalo 60 nezaposlenih sa područja opštine Zemun.

Kako se navodi u saopštenju ove opštine, cilj obuke je da nezaposlenima olakša pokretanje sopstvenog posla sticanjem neophodnih znanja i veština i upoznavanjem sa načinom konkurisanja za bespovratna sredstva i povoljne kredite. Tokom dvodnevnih predavanja, polaznici su imali priliku da nauče kako da svoje ideje pretvore u konkretne inicijative, savladaju pravne prepreke i nauče da naprave dobru poslovnu strategiju. 

Zamenik direktora beogradske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Siniša Knežević polaznicima je čestitao uspešno završenu obuku i poželeo da više ne budu na evidenciji nezaposlenih, da što pre započnu sopstveni posao i u što kraćem roku postanu uspešni poslodavci. Dobre rezultate rada NSZ ilustruje statistički podatak da je u prvih deset meseci ove godine 3.705 lica sa evidencije NSZ u Zemunu dobilo zaposlenje.

Na kraju obuke, član Veća opštine Zemun Zoran Borjan i rukovodilac filijale NSZ u Zemunu Dragana Povrenović podelili su polaznicima sertifikate o uspešno savladanim koracima za pokretanje sopstvenog posla, a ovom događaju prisustvovala je i načelnica Odeljenja za programe zapošljavanja i preduzetništvo u beogradskoj filijali NSZ Vesna Živković Kostić.

Dobijeni sertifikati predstavljaju jedan od uslova za apliciranje na konkurs za bespovratna sredstva koja dodeljuje Nacionalna služba za zapošljavanje.