petak, 16. novembar 2018.

Veliko interesovanje roditelja trojki, četvorki i duplih blizanaca za ostvarivanje prava na stalnu novčanu pomoć

Za prve dve nedelje od početka prijavljivanja ostvarivanje prava na stalnu novčanu pomoć, koju mogu da ostvare roditelji trojki, četvorki i duplih blizanaca, podneto je 76 zahteva, izjavila je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Ona je napomenula da prijavljivanje za ostvarivanje ovog prava i dalje traje, tako da ovom prilikom poziva sve roditelje trojki, četvorki i duplih blizanca da odu u Gradski centar za socijalni rad, Ruska ulica 4 i da podnesu zahtev. 

– Nastavljamo sa odgovornom socijalnom politikom, a posebnu pažnju posvećujemo porodiljama, socijalno ugroženim porodicama, deci i starijim lica i na sve načine se trudimo da im pomognemo i proširimo obim prava koja uživaju – istakla je Nataša Stanisavljević.

Podsećamo, Sekretarijat za socijalnu zaštitu pruža kontinuiranu finansijsku podršku roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca. Ova vrsta podrške predviđena je Odlukom o pravima i uslugama socijalne zaštite i ostvaruje se jednom godišnje. Roditelji dece predškolskog uzrasta dobijaju jednu prosečnu zaradu, roditelji dece osnovaca dobijaju dve prosečne zarade, a roditelji dece srednjoškolaca dobijaju tri prosečne zarade isplaćene u Beogradu.