ponedeljak, 3. decembar 2018.

Oštre kazne i krivična odgovornost za nelegalno priključivanje na elektromrežu

Ne smemo da dozvolimo da jedan deo grada zbog nečije bahatosti i osionog ponašanja strada i da građani nemaju struju zbog toga što je neki nelegalni graditelj pokušao da se „divlje” priključi na elektromrežu, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović za RTS.  

– Mi smo upravo i izmenama Zakona o planiranju i izgradnji insistirali na tome  da se svi oni koji učestvuju u tom procesu oštro kazne novčano, kao i da krivično odgovaraju. Inicijativa zamenika gradonačelniika Gorana Vesića je išla upravo u tom pravcu, da otkrijemo koji je to razlog da nema struje gotovo tri dana. Na taj način je ugrožen sistem, ugroženo je funkcionisanje i život deset hiljada ljudi da bi se jedan bahati nelegalni graditelj priključio na elektromrežu – istakao je Mladenović.

Podsetimo, zbog nelegalnog graditelja 50 ulica u naseljima Kotež, Krnjača i Mokri Sebeš tri dana je ostalo bez struje. Uzrok iskakanja 13 trafostanica koje su ovaj deo grada snabdevale strujom je pokušaj nelegalnog priključenja na elektromrežu.