četvrtak, 6. decembar 2018.

Isporučena pomoć porodici sa Kosova i Metohije na Altini

Zamenik predsednika opštine Zemun i predsednik Saveta za migracije Damir Kovačević i poverenik za zbrinjavanje izbeglih, prognanih i raseljenih lica Ivan Vasić prisustvovali su danas dodeli građevinskog materijala porodici Korićanin koja podiže kuću u naselju Altina, saopšteno je iz ove opštine.

Kovačević je podsetio da je isporučen samo jedan od šest građevinskih paketa namenjenih interno raseljenim licima sa Kosova i Metohije. 

– U saradnji sa Republičkim komesarijatom za izbeglice i migracije realizujemo projekte za interno raseljena lica koji žive u Zemunu, tako da ćemo i naredne godine nastaviti sa projektima pomoći u građevinskom materijalu, koji uz dohodovne aktivnosti, odnosno ekonomsko osnaživanje porodica, predstavljaju kontinuiranu podršku porodicama koje su izbegle devedesetih godina – rekao je Kovačević.

On je istakao da je broj ljudi kojima je potrebna pomoć sve manji.

– Pomažemo i u ogrevu, nabavci lekova, paketima hrane kako bi naši sugrađani imali što bolji životni standard – rekao je Kovačević i dodao da je prva pomoć isporučena porodici Mirka Korićanina, rodom iz okoline Peći, koji sa porodicom skoro dve decenije živi u naselju Altina i do sada nije bio u mogućnosti da privede radove kraju.

Lokalni Savet za migracije će u saradnji sa republičkim institucijama nastaviti da realizuje različite projekte namenjene najugroženijim porodicama koje su svoj novi dom našle na teritoriji opštine Zemun.