utorak, 11. decembar 2018.

Besplatne psihološke radionice u Rakovici

Druga radionica iz ciklusa „Zamke roditeljstva” biće održana sutra u prostorijama Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica u 19 sati, najavljeno je iz Opštine Rakovica. Predavanja se sastoje od četiri dvočasovne radionice sa temama koje se bave unapređenjem odnosa roditelja i deteta. Pod pokroviteljstvom Opštine Rakovica, radionice organizuje Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica. 

Na sutrašnjoj, drugoj radionici biće reči o kažnjavanju kao vaspitnom metodu, a psiholog, naučni saradnik na Institutu za psihologiju u Beogradu dr Nataša Simić govoriće o efikasnom korišćenju kazne bez posledica po samopoštovanje deteta i kako preduprediti nepoželjno ponašanje.

Sve radionice iz ovog ciklusa su besplatne, a namenjene su stanovnicima Rakovice različitih uzrasta koji imaju bar jedno dete ili očekuju dete, a koji su zainteresovani za unapređivanje veština roditeljstva.

Prva radionica pod nazivom „Ako pojedeš grašak dobićeš čokoladu”, koja se bavi nagrađivanjem kao vaspitnom metodom, održana je prošle srede. 

Sutra je na redu radionica „Da li je batina iz raja izašla?”, u okviru koje će se raspravljati o kažnjavanju kao vaspitnom metodu. U sredu, 17. decembra, od 19 časova planirano je održavanje radionice „Kako raste pamet?”, koja će se baviti podsticajem intelektualnog razvoja dece. U sredu, 26. decembra, takođe od 19 časova planirana je radionica „Kako da razgovarate sa decom da bi ona razgovarala sa vama?”, koja se bavi veštinom komunikacije i upravljanjem emocijama.

Prijave za psihološke radionice vrše se putem elektronske pošte, telefonom na broj 011/3582-493 ili u prostorijama Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica. 

Ukoliko se prijava vrši putem elektronske pošte, potrebno je u naslovu poruke naznačiti zamke roditeljstva. Prijave je moguće poslati na i-mejl adrese: kcrakovica.novak@gmail.com i kcrakovica@gmail.com. U tekstu poruke potrebno je ostaviti ime i prezime polaznika i kontakt telefon.