sreda, 20. mart 2019.

Nikodijević: Završeni radovi na rekonstrukciji dela Knez Mihailove ulice

Radovi na rekonstrukciji dela Knez Mihailove ulice kod Palate „Albanija” su završeni, ploče su zamenjene, a urađena je čvršća i kvalitetnija podloga kako bi sve bilo dugotrajnije, izjavio je za TV „Pink” predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević. 

– Jedan broj ploča je ispucao zbog velike frekvencije građana, ali i zbog završetka zimske sezone, temperaturnih razlika i posipanja soli. Deo problema dolazi i zbog toga što određeni broj ljudi ovuda prolazi svojim kolima, a to ćemo pokušati da rešimo postavljanjem potapajućih stubića koji će omogućavati ulazak u ovaj deo ulice samo stanarima i vozilima hitne službe – istakao je Nikodijević. 

On je dodao da se u ovom delu grada radovi odvijaju na nekoliko mesta i precizirao da se završava prva faza radova na rekonstrukciji Trga republike. 

– Kada budemo za nekoliko nedelja krenuli u drugu fazu rekonstrukcije, doći će do zatvaranja dela saobraćaja, kao i do pomeranja okretnice autobusa i trolejbusa, o čemu će građani biti na vreme obavešteni. Radimo i kompletnu rekonstrukciju Resavske ulice, od Nemanjine do Višegradske, koja podrazumeva zamenu vodovodnih i kanalizacionih instalacija, novi asfalt i nova parking mesta – rekao je Nikodijević.

Predsednik Skupštine grada najavio je i da će se u prvoj polovini 2019. godine (trenutno se čeka građevinska dozvola) početi sa izvođenjem radova na velikoj deonici – Ulica 27. marta, Cara Dušana i Džordža Vašingtona, koja je u lošem stanju i biće kompletno rekonstruisana. 

– Pokušavamo da ovim radovima nadoknadimo sve ono u čemu je Beograd zaostajao u prethodnih dvadesetak godina – naglasio je Nikodijević.