četvrtak, 21. mart 2019.

Deseti put otvoren konkurs za „Bg praksu”

Partnerstvo Grada Beograda i Univerziteta u Beogradu na realizaciji programa prakse za studente traje uspešno već deset godina. Studenti se rado prijavljuju za ovaj program znajući da mogu da biraju između brojnih uglednih institucija, da će naučiti mnogo od posvećenih  mentora, osvojiti dodatne ESPB bodove i da će tako steći relevantno radno iskustvo prekopotrebno na tržištu rada. Do sada je u programu „BG praksa” učestvovalo blizu dve hiljade studenta sa 27 fakulteta Univerziteta u Beogradu, a svoja vrata za studente otvorilo je čak 85 institucija Grada Beograda.

Univerzitet u Beogradu i Grad Beograd pozivaju studente završnih godina osnovnih i master studija da postanu deo 10. generacije polaznika programa univerzitetske radne prakse „Bg praksa” i iskoriste priliku za sticanje radnog iskustva u struci. Tromesečnu radnu praksu, uz podršku više od 140 mentora, nudi 46 ustanova čiji je osnivač Grad Beograd. 

Svim polaznicima programa tokom tri meseca trajanja prakse biće obezbeđena naknada za topli obrok i prevoz. Angažovanje u programu, kao prepoznata relevantna vannastavna aktivnost studenata Univerziteta u Beogradu, nosi i dodatne (nekumulativne) ESPB bodove.

Konkurs sa svim detaljima o lokacijama i pozicijama za praksu, opisom posla, uslovima za svaku poziciju i potrebnim dokumentima nalazi se na sajtu Centra za razvoj karijere, na stranici http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/bgpraksa . Na istoj strani istaknuti su važni datumi vezani za proces prijave, predselekciju, selekciju,  odgovori  na najčešće postavljena pitanja, link ka prijavnom formularu za konkurs, kao i  „Vodič kroz konkurs” sa pozicijama organizovanim prema fakultetima.

Na konkurs se mogu prijaviti zainteresovani studenti završnih godina osnovnih i master studija u skladu sa navedenim uslovima konkursa za raspisane pozicije. Za sve kandidate neophodno je da prilože skeniranu potvrdu o redovnom studiranju sa odgovarajućeg fakulteta. 

Konkurs je otvoren do 5. maja u ponoć, a prvi dan prakse biće 17. jun.