subota, 6. april 2019.

Akcija čišćenja priobalja Dunava na Ušću okupila veliki broj građana

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović zajedno sa gradskim sekretarom za privredu Milinkom Veličkovićem priključio se današnjoj  velikoj akciji čišćenja priobalja Dunava „Za lepši i čistiji Beograd” na potezu od hotela „Jugoslavija” do Brankovog mosta, koju je organizovala Vlada Republike Srbije i Grad Beograd.

Mladenović je rekao da tradicionalno prolećno čišćenje grada i ovog puta donosi uspešne rezultate, te da je u kratkom vremenskom roku očišćena velika količina otpada.

–Kada bi svako od nas odvojio mesečno ili nedeljno sat vremena dodatnog truda da očistimo, ali i da ne prljamo, sigurno je da bi nam grad bio čistiji – rekao je pomoćnik gradonačelnika.

On je istakao da je novobeogradsko priobalje biser grada koje danas u širokoj akciji čiste „Srbijavode”, „Beogradvode” i komunalna gradska preduzeća.
–Svi treba da učinimo napor da naše priobalje bude čisto, uredno i da u njemu uživamo svakodnevno. Danas smo izašli da pokažemo i motivišemo naše sugrađane da se i oni uključe u akciju, da čiste za sobom i ne prljaju – rekao je Mladenović.

Veličković je naglasio da danas, pored preduzeća i udruženja, veliki broj građana čisti priobalja kao i da smo svedoci za koliko kratak period  čišćenja je ovaj deo grada promenio izgled.

–Kada bi svaki Beograđanin očistio 14 centimetara obale očistili bi sve obale u Beogradu koje se prostiru u našem gradu na 270 kilometara – istakao je sekretar za privredu.

On je izrazio nadu da će novi zakon koji je dao mogućnost Gradu Beogradu da uredi vodotoke na teritoriji grada, do kraja godine urediti kompletno priobalje, splavove i sve druge sadržaje na vodi.

U akciji učestvuju Grad Beograd, JVP „Srbijavode”, JKP „Gradska čistoća”, JKP Zelenilo „Beograd”, JVP „Beogradvode”, VP „Galovica”, VP „Sibnica“.