sreda, 24. april 2019.

Saradnja grada i ustanova kulture sa studentima

U cilju unapređenja saradnje između Grada Beograda i Univerziteta u Beogradu, član Gradskog veća Fadilj Eminović održao je danas sastanak na kojem su predstavnici Studentskog parlamenta i Rektorata izložili svoje zahteve direktorima ustanova kulture i predstavnicima Sekretarijata za kulturu.

– Ovakav vid sastanka je od obostrane važnosti. Tu smo da, kao predstavnici Grada Beograda, pomognemo studentima da se uključe u kulturna dešavanja, da im obezbedimo olakšice i realizujemo njihove ideje i vizije, koje takođe mogu doprineti razvoju kulture u Beogradu – rekao je Eminović.

On je dodao da je jedan od vodećih problema studenata nemogućnost da finansijski isprate pojedine programske aktivnosti, te je tom prilikom pozvao sve prisutne direktore kulturnih institucija da se uključe i da na individualnim sastancima sa predstavnicima Studenskog parlamenta dogovore način na koji će studenti dobiti popuste ili besplatne ulaznice za događaje. 

– Gradska biblioteka je izašla u susret studentima i oni će od sada plaćati članarinu kao i srednjoškolci od 800 dinara – rekla je pomoćnica direktora Stanka Jovičić.

Ona je naglasila da za studente postoji i dodatni prolećni popust od 50 odsto, koji će trajati od 15. aprila do 31. maja, a cena članarine u tom periodu biće 400 dinara.

Sastanku su prisustvovali podsekretar Milan Lazović i viši savetnik Andrija Bojanić iz Sekretarijata za kulturu.