petak, 24. maj 2019.

Tokom vikenda tri sportska takmičenja

Jubilarni, 10. Međunarodni atletski miting za starije juniore i juniorke „Memorijal prof. Aleksandar Marinković” održaće se sutra sa početkom od 16.30 časova na atletskom stadionu Vojne akademije u Beogradu, u Ulici Veljka Lukića Kurjaka broj 33, saopšteno je iz Sekretarijata za sport i omladinu.Učetvovaće oko 130 domaćih takmičara, a najuspešniji atletičari biće nagrađeni peharima i tablicama Međunarodne asocijacije atletskih federacija. Miting se održava u organizaciji Atletskog saveza Beograda, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu. Ulaz je besplatan. 

Evropsko prvenstvo u kendu održava se od danas do nedelje 26. maja u „Štark areni”, uz učešće 1.000 takmičara iz više od 40 zemalja. Srbija je dobila čast da bude domaćin prvenstva u japanskoj veštini, borbi mačevima od bambusa, nastaloj iz drevne veštine samurajskog mačevanja. Takmičari će se boriti u muškoj, ženskoj i juniorskoj konkurenciji, kao i u individualnoj i timskoj. Ulaz je besplatan.

Trke sa preprekama „Košutnjak Challenge Race 2019” i „Košutnjak Challenge Race Junior 2019” biće održane sutra u 12 sati, osmi put zaredom, u Pionirskom gradu u Košutnjaku. Trka je amaterskog karaktera i namenjena je svim rekreativcima koji žele da dožive trčanje na drugačiji način. Organizator trke – Savez za rekreaciju i fitnes Beograda pobrinuće se za dobru zabavu, uz muziku i fitnes zagrevanje pred start. Skoro 500 trkača trčaće pet kilometara kros trku sa šest prepreka, koje neće biti otkrivene do samog početka trke. Najbrži u muškoj i ženskoj konkurenciji osvojiće vredne nagrade. 

Atletski klub RUNNING i dečija škola sporta „Sportska bajka” zaduženi su za organizaciju trke za najmlađe, koja se održava istog dana sa početkom u 10 sati. Prepreke i dužine trke prilagođene su deci predškolskog i školskog uzrasta, a najbrži mališani osvojiće vredne nagrade. 

 

Foto: Logo Košutnjak Challenge Race 2019.