petak, 31. maj 2019.

Prezentacija Plana održive urbane mobilnosti Beograda

Glavni urbanista Marko Stojčić održaće tribinu na temu „Plana održive urbane mobilnosti Beograda (POUM)”, u okviru koje će građanima predstaviti radionicu u šest tačaka. Događaj je zakazan za 5. jun u 18 časova u sali Skupštine Grada Beograda, Trg Nikole Pašića 6.

Stojčić će precizirati šta je plan održive urbane mobilniosti, ukazati na postojeće stanje, probleme i potencijale, te prezentovati scenarije razvoja grada, ciljeve i vizije. 

Kako je tim povodom naglašeno, POUM ima više koristi za Beograd. Osnovni ciljevi su podizanje kvaliteta života smanjenjem negativnih uticaja saobraćaja na životnu sredinu, unapređivanje saobraćajne mreže i poboljšanje usluga javnog gradskog prevoza, uspostavljanje dobrih veza između različiih vidova saobraćaja, dostupnost i pristupačnost za veći broj građana, kao i promovisanje nemotorizovanih vidova saobraćaja. Takođe, ukazaće se i na važnost unapređivanja planskih dokumenata, prepoznavanja problema i uspostavljanja stalne interakcije i saradnje relevantnih lokalnih, nacionalnih i regionalnih aktera.  

Pozivaju se građani da prisustvuju događaju i informišu se na ovu temu.