subota, 15. jun 2019.

Vesić: Mali projekti poput sportskih terena čine grad boljim mestom za život

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je danas revijalnoj košarkaškoj utakmici na Vidikovcu, na košarkaškom terenu gde su nedavno postavljene nove konstrukcije, table za koš, a prostor oko terena je uređen. 

Događaju su prisustvovali član Gradskog veća Filip Marjanović, sekretarka za sport i omladinu Dragana Belojević, predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić i direktor „Štark arene” Goran Grbović. 

Goran Vesić je tom prilikom istakao da mu je uvek zadovoljstvo kada se obnovi neki sportski teren, a ovo je 25. na teritoriji opštine Rakovica u poslednjih nekoliko godina. 

– Postavili smo table i konstrukciju za koševe. To nije veliki trošak ni za grad, ni za opštinu, ali na taj način pokazujemo i da sa malo sredstava možemo da unapredimo život građana. Suština politike je da se uredi prostor u kome ljudi žive, tereni, dečja igrališta, parkovi. Mi radimo i velike projekte, ali pored njih ovakvi projekti čine grad boljim. Drago mi je što i opštine, u ovom slučaju Opština Rakovica, koja najviše na tome radi, i Grad Beograd učestvuju u ovakvim projektima, naizgled malim, ali veoma važnim za žitelje grada. Beograd treba da postane grad za ljude, komforan grad i to je naš cilj, a ovo je još jedan dokaz u prilog tome – rekao je Vesić.

On je dodao da se u ovom delu grada planira i izgradnja parkinga jer je to najveći problem i ovde i u gradu uopšte, jer se svake godine registruje 50.000 novih automobila. 

–  Mi sad sređujemo Pionirski grad koji je blizu, a počeće i rekonstrukcija Filmskog grada. Za građane ovog dela grada značiće i to što će od opštine Rakovica već za dve godine moći da stignu novim Bulevarom patrijarha Pavla do Mosta na Adi, a onda do Novog Beograda – rekao je Vesić.

Gradska sekretarka za sport i omladinu Dragana Belojević istakla je da ovaj sekretarijat ima izuzetnu saradnju sa Opštinom Rakovica i Sportskim savezom ove opštine. 

– Na ovakvim košarkaškim terenima su nastale mnoge sportske legende. Radićemo i dalje na tome da napravimo što više sportskih terena kako bismo navikli decu da se bave fizičkom aktivnošću i tako imali zdravu naciju – rekla je Dragana Belojević.

Direktor „Štark arene” Goran Grbović rekao je da mu je veoma drago što prisustvuje ovakvom događaju jer je u pitanju košarka, a to je njegov sport, ali i zbog toga što grad ulaže i u prigradska naselja. 

– To je još jedan dokaz da Grad Beograd ravnomerno ulaže u sve svoje delove, i u centar, ali i u prigradske opštine, pa je tako u Rakovici do sada uređeno 25 sportskih terena. Ovakva mesta su mesta okupljanja i mladih i starih – rekao je Grbović.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić je rekao da ovaj turnir predstavlja fetival sporta jer se okupio veliki broj dece i odraslih i da zajedno sa Gradom Beogradom ova opština radi u interesu svih svojih građana. 

Revijalnu utakmicu su odigrali članovi Košarkaškog kluba „Ras” i mladi iz ovog rakovičkog naselja.