ponedeljak, 17. jun 2019.

Najboljim đacima sa Voždovca uručeni pokloni i priznanja

Priznanja i nagrade za uspeh u školovanju uručeni su danas najboljim voždovačkim đacima na svečanosti održanoj u Ustanovi „Voždovački centar – Šumice”.

Nosioce Vukove diplome, njih 257, Opština Voždovac tradicionalno je nagradila knjigama, a đake generacije osnovnih škola i tablet računarima.
Najveći broj „Vukovaca” ove godine imala je OŠ „Janko Veselinović” – 29, a od srednjih škola Dvanaesta beogradska gimnazija, njih 17.

Član Veća GO Voždovac Miloš Stojanović, pomoćnik predsednika opštine Veselin Marković i direktor „Šumica” Zoran Ivaniš uručili su diplome i nagrade i čestitali đacima, roditeljima, nastavnicima i direktorima škola na uspehu.

Svečanost je uveličao svojim obraćanjem Viktor Lazić, književnik, advokat i predsednik Udruženja „Adligat”, koji je đacima poručio da dobri rezultati ne treba da ih učine gordim, već da ih nadahnjuju za nove poduhvate. I ove godine bilbordi sa fotografijama đaka generacije mogu se videti u Ustaničkoj ulici kod MUP-a, a od 17. juna i ispred „Šumica”.