ponedeljak, 17. jun 2019.

Donatorski koncert „U susret Svetskom danu muzike”

Dontorski koncert „U susret Svetskom danu muzike” održaće se sutra u 20 časova u Svečanoj sali Skupštine grada, saopšteno je iz Muzičko-operske teatarske organizacije MOTO, koja je organizator koncerta.

Kako se navodi u saopštenju, svi zaintersovani moći će da svojim prisustvom i donacijom pomognu da se obezbedi podrška  za nastavak jednog od najuspešnijih i najatraktivnijih inkluzivnih projekata u radu sa tinejdžerima sa autizmom, razvojnim poremećajima i tinejdžerima bez zdravstvenih  problema.

Posetioci će moći da uživaju u popularnim delima Albeniza, Hendla, Bramsa, Sen-Sansa, Forea, Kurt Vajla i drugih.

Učesnici koncerta su članovi Muzičko-operske teatarske organizacije MOTO – eminentni umetnici sa značajnim karijerama kod nas i u svetu, kao što su Violeta Radaković, sopran, Nataša Jović Trivić, mecosopran, Nataša Rašić, mecosopran, Gorana Ćurgus, harfa, Vanja Đorđević, flauta, Bojana Pantović, violina, Ivan Simeunović, violina, Dragana Anđelić Bunjac, klavir i drugi.

„Ovim koncertom želimo da  obezbedimo sredstva za nastavak projekta „Inkluzivni klub – Dar različitosti” koji se pokazao izuzetno značajnim za uključivanje dece sa autizmom i razvojnim poremećajima u kulturni i društveni život. Tokom rada, kroz umetničke radionice (dramsku, muzičku i likovnu) vršnjaci se upoznaju, druže, stiču nova znanja i veštine, uče jedni od drugih, prevazilaze razlike, razvijaju toleranciju i zajedničkom mladalačkom energijom stvaraju umetnost. Zbog velikog interesovanja dece i roditelja, naša je obaveza da stvorimo uslove za nastavak rada i omogućimo im da se bave umetnošću, razvijaju svoje potencijale i osećaju se kao ravnopravan deo društva. Ulaz je slobodan, a uplatom donacije  ili kupovinom suvenira pomoći ćete u realizaciji ovog divnog projekta i stvaranju boljeg života u modernoj Srbiji bez stigme i diskriminacije”, navodi se u saopštenju.