sreda, 26. jun 2019.

Izmena režima rada pojedinih tramvajskih linija

Zbog radova u Bulevaru kralja Aleksandra na tramvajskoj pruzi u zoni raskrsnice sa Ulicom Luneta Milovanovića, kao i na tramvajskoj kontaktnoj mreži u zoni raskrsnice sa Ulicom Velizara Kosanovića, koje će izvoditi OJ „Elektrograđevinska operativa”  GSP „Beograd”, menja se režim rada pojedinih linija javnog prevoza. 

Kako je saopšteno iz ovog preduzeća, od subote u 00.30 časova do ponedeljka u 3.30 časova ukidaju se tramvajske  linije  6, 7 i 14. Tramvajska linija 9 se pojačava, a uspostavlja se autobuska linija 6A na relaciji Vukov spomenik – Ustanička. Trasa ove linije je sledeća: Vukov spomenik – Kraljice Marije – Bulevar kralja Aleksandra – terminus „Ustanička”. 

Dolazno i polazno stajalište za liniju 6A (kod Vukovog spomenika) je u Ulici kraljice Marije, zajedno sa linijama 32, 66 i EKO1. Vozila sa linije 6A saobraćaće tramvajskom bašticom i koristiće postojeća tramvajska stajališta linija JGP duž trase. Privremeno se ukida stajalište „Vukov spomenik /Bulevar kralja Aleksandra/”, u oba smera, za tramvajske linije 6, 7 i 14, navodi se u saopštenju GSP „Beograd”.