ponedeljak, 15. jul 2019.

Poseta predsednika Francuske važna za Grad Beograd

U prisustvu predsednika Srbije i Francuske Aleksandra Vučića i Emanuela Makrona, gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić i zamenica direktora kompanije „Suez” Mari-Anž Dibon razmenili su danas prethodno potpisani Ugovor o otkupu toplotne energije između kompanije „Beo čista energija” i JKP „Beogradske elektrane”. 

Predsednik Srbije zahvalio je predsedniku Francuske na velikoj časti i poštovanju koje je ukazao Republici Srbiji. On je rekao da to moramo da cenimo i izrazio uverenje da ćemo delima u budućnosti umeti da izrazimo zahvalnost francuskom predsedniku, narodu i državi. Vučić je apostrofirao važnost ekonomske, ali i drugih oblika saradnje između dve zemlje.

– Za nas je od izuzetnog značaja i sporazum koji je potpisan sa Gradom Beogradom u vezi sa deponijom u Vinči i ugovor o proizvodnji toplotne energije sa kompanijom „Suez”. U pitanju je investicija od 330 miliona evra – rekao je Vučić.

Predsednik Francuske Emanuel Makron je podsetio na veliko prijateljstvo Srbije i Francuske, kao i na istorijsku povezanost. On je takođe rekao da Evropska unija mora da bude reformisana kako bi bila spremna da primi Srbiju.

– Srbija je velika evropska država i nacija. To kažem u trenutku kada mnogi imaju utisak da bi u ovom regionu u narednih 10 godina trebalo da dolazi do borbe različitih uticaja – rekao je Makron.