utorak, 13. avgust 2019.

Za sređivanje škola oko 800 miliona dinara

Ulaganje u obrazovanje je jedan od prioriteta Grada Beograda i vrednost radova koji su u toku u školama u prestonici iznosi oko 800 miliona dinara, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

– Najveća investicija je izgradnja osnovne škole u Leštanima koja iznosi 545,7 miliona dinara i sve ide po planu – rekao je Gak za „Večernje novosti”.
Osim toga, on je dodao da su majstori ovog leta i u OŠ „Kralj Petar II” na Vračaru, gde je rekonstrukcija u finalnoj fazi, za šta je izdvojeno 30 miliona dinara. Uskoro se očekuje i početak radova na rekonstrukciji škole „Cana Marjanović” u Sopotu, čija je vrednosti oko 37 miliona dinara, kao i u Osnovnoj školi „Vladimir Rolović”, što će biti investicija vredna oko 60 miliona dinara.

Prema rečima Gaka, tokom novembra se očekuje i početak radova na sanaciji mokrih čvorova i kanalizacije u OŠ „Kneginja Milica” u vrednosti od 10,7 miliona dinara, kompletno sređivanje fasade i stolarije u OŠ „Rade Drainac”, za šta je izdvojeno 32 miliona dinara i renoviranje fiskulturne sale i elektroenergetskih instalacija u 12. beogradskoj gimnaziji sa 11,5 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, u toku je obnova fasada pet beogradskih škola, što je investicja od 66 miliona dinara, a u planu je i rekonstrukcija Zemunske gimnazije.