četvrtak, 15. avgust 2019.

„Beogradski karneval brodova”

Tradicionalni 15. „Beogradski karneval brodova” zakazan je za subotu, 31. avgust, sa svečanim otvaranjem u 17.45 sati, saopšteno je iz Turističke organizacije Beograda.

Beograđani i gosti Beograda uživaće u paradi plovila koja će defilovati na delu Save od Brankovog mosta do mosta Gazela, dok će se u priobalju od 16.30 sati odvijati raznovrsni sadržaji, navode organizatori. 

Početak karnevala biće obeležen svečanim nastupom Policijskog orkestra, a program na obali će početi nastupom Dečjeg kulturnog centra Beograda – Leontine Vukomanović i Hora „Čarolija”, repertoarom namenjenim našim najmlađim sugrađanima koje će zabavljati i maskote udruženja „Komični teatar”. Specijani gost karnevala biće Sergej Ćetković.

Škola za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju će na svom pultu demonstrirati vezivanje različitih brodskih čvorova, dok će Muzej iluzija predstaviti svoju „Obrnutu sobu” u kojoj će posetioci moći da se fotografišu i zabave. 

Sastavni deo događaja biće i maskenbal inspirisan karnevalom u Veneciji, a na Karnevalskom bazaru posetioci će moći da kupe suvenire, ručno rađene ukrase, karnevalske maske i različite organske proizvode naših proizvođača.

Centralni deo događaja je defile okićenih plovila od 18 do 19.30 sati, kada će posetioci uživati u paradi dekorisanih čamaca, brodova i drugih plovila iz svih beogradskih marina.

Program na obali biće nastavljen nastupom „Teatra 011” koji će izvesti „Prljavi ples”, a zatim će uslediti koncerti poznatih grupa koje će zabavljati posetioce do 22.30 sati.

Zainteresovani za učešće u revijalnoj povorci brodova mogu se prijaviti do 29. avgusta mejlom na mgrc@tob.rs, a sva plovila koja nisu registrovana ili osobe koje nemaju dozvolu za upravljanje plovilom, kao i osobe u alkoholisanom stanju biće isključeni iz svečane povorke i kažnjeni zakonom propisanim merama. 

Za sve nedoumice otvoren je i telefon 062/8852-243.