petak, 6. septembar 2019.

Radojičić: Gradska uprava funkcioniše u interesu svih građana

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je danas sa načelnicom Gradske uprave Sandrom Pantelić zaposlene u ovoj instituciji kako bi se uverio u efikasnost rada i u to da se posao obavlja u interesu i u korist građana Beograda.

Gradonačelnik je ovom prilikom posetio sekretarijate za opšte poslove, informisanje, sport i omladinu, obrazovanje, Sekretarijat za socijalnu zaštitu, kao i Sekretarijat za javni prevoz.

– Ova ustanova je srce grada i od nje zavisi kako će građani svoja prava da ostvaruju. Imao sam priliku da se uverim da na šalterima sekretarijata koje sam obišao, u naše dve zgrade, nema gužvi, a građani koje sam zatekao su mi rekli da su zadovoljni kako ostvaruju svoja prava. Podnesci koje svakodnevno primam od građana takođe govore u prilog činjenici da Gradska uprava funkcioniše dobro – istakao je Radojičić.

Gradonačelnik Radojičić je posetio Sekretarijat za javni prevoz, deo gde se obavlja monitoring i upravljanje gradskim prevozom, što je kako je naveo, značajno mesto jer je funkcionisanje gradskog prevoza veoma važno za Beograđane. 

– Dobio sam informaciju da je od 2. septembra, iako je bilo manjih problema, gradski saobraćaj dobro funcionisao. Bilo je relativno malo gužvi za stepen opterećenja koji smo u ovim okolnostima imali – naveo je Radojičić.

On je pohvalio načelnicu Gradske uprave i sekretare i zahvalio im na tome što ova ustanova dobro funkcioniše u interesu građana Beograda.
Gradonačelnik je ovom prilikom najavio da je na sajtu Grada Beograda (www.beograd.rs) danas objavljen Građanski vodič kroz odluku o završnom računu za prethodnu godinu.

– U pitanju je prezentacija gde građani na jednostavan način mogu da vide kako je potrošen novac u prethodnoj godini. Budžet je na jedan način komplikovan i nije lako shvatljiv za običnog građanina, te smo se potrudili da u ovoj prezentaciji to maksimalno pojednostavimo. Tako da svako koga to interesuje može da pogleda i da u širokoj slici vidi kako je u prošloj godini budžet funkcionisao i na koji način i zbog čega je trošen novac Grada Beograda – pojasnio je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, iz godine u godinu transparentnost je sve bolja i „svi smo se složili da ćemo u tom segmentu i dalje dati naš doprinos”.

– Zato danas u poseti Gradskoj upravi još jednom napominjem svim sekretarijatima da građane moraju redovno da informišu  o svakoj svojoj aktivnosti. Prioritet u njihovom poslu jeste redovno i blagovremeno informisanje naših sugrađana – naveo je Radojičić.

On je pozvao Beograđane da na sajtu Grada Beograda pogledaju prezentaciju, kako se trošio novac grada, kako je budžet raspoređivan, za koje projekte i po kojim sekretarijatima.