utorak, 10. septembar 2019.

Od oktobra novi besplatni sportski sadržaji u Rakovici

Opština Rakovica nastavlja sa novim besplatnim sadržajima za svoje sugrađane. U saradnji sa Sportskim centrom „Lukić” organizovani su besplatni sportski sadržaji tokom oktobra, novembra i decembra. Za najmlađe je organizovana besplatna školica sporta i taekvonda, a za starije od 12 godina pokrenuti su treninzi rekreativnog boksa, kik-boksa, tae-bo, kao i škola šaha za devojčice, saopštila je Opština Rakovica.

Prijave za navedene sadržaje traju do kraja septembra ili do popune mesta. Sve prijave slati na mejl adresu: sportskicentarlukic@gmail.com U prijavi obavezno navesti ime i prezime, datum rođenja, adresu, kontakt telefon i mesec za koji se polaznik prijavljuje. Svi besplatni sadržaji se održavaju u sali Sportskog centra „Lukić” u Ulici vidikovački venac 82a, dok će škola šaha za devojčice biti organizovana u prostorijama Šahovskog kluba „Vidikovac”, Vidikovački venac 79.

Besplatna školica sporta namenjena je deci uzrasta od tri do 11 godina. Treninzi se održavaju utorkom i četvrtkom od 18 časova u sali sportskog centra u Ulici vidikovački venac 82a. Besplatni taekvondo za decu namenjen je predškolcima i učenicima osnovnih škola Rakovice, a roditelji svije mališane mogu prijaviti za treninge u tri različite uzrasne kategorije: od tri do šest godina, od prvog do četvrtog razreda i od petog do osmog razreda. Treninzi se održavaju tokom oktobra i novembra: ponedeljkom, sredom i petkom po sledećem rasporedu: od 18 časova mališani od tri do šest godina; od 19 časova učenici od prvog do četvrtog razreda; od 20 časova učenici od petog do osmog razreda i juniori i seniori od 21 čas. 

Na besplatni rekreativni boks i kik-boks pravo prijave imaju građani sa prebivalištem na teritoriji opštine Rakovica. Termini održavanja treninga su utorkom i četvrtkom od 19 časova (deca uzrasta do 12 godina) i 21 čas (12 godina i stariji), kao i subotom od 20 časova (12 godina i stariji). Besplatni tae-bo organizovan je za starije od 12 godina. Termini održavanja treninga su utorkom i četvrtkom od 20 časova i subotom od 19 časova.

Na besplatnu škola šaha mogu da se prijave devojčice od petog do osmog razreda, kao i učenice srednjih škola sa prebivalištem na teritoriji opštine Rakovica. Škola šaha se održava u prostorijama Šahovskog kluba „Vidikovac” u Ulici vidikovački venac 79 (TPC „Orašac”), navodi se u saopštenju.