petak, 13. septembar 2019.

Čuveni moskovski teatar „Ermitaž” večeras pred publikom „Dadova”

Čuveni moskovski teatar „Ermitaž” predstavio se večeras beogradskoj publici u Omladinskom pozorištu „Dadov”, izvedbom predstave „Van zakona”. 

Publika je imala priliku da pogleda komad  Lava Lunca u kojem se predstavila mlada generacija savremenih glumaca i reditelja, diplomaca i učenika radionice narodnog umetnika Rusije Mihaila Levitana, istakao je direktor „Dadova” Vladimir Mijović. 
 
Ovo je, kako je rekao, uzvratna poseta koja se realizuje na osnovu ugovora o saradnji iz oblasti kulture između Omladinskog pozorišta „Dadov” i Državne budžetske ustanove kulture Grada Moskve teatra „Ermitaž”. 

– „Dadov” je već imao uspešnu posetu Moskvi, gde je odigrana predstava „Romeo i Julija”, a „Ermitaž” sada uzvraća posetu. Delegacija Grada Beograda i našeg pozorišta boravila je u Moskvi maja ove godine, čime je počela saradnja za koju očekujemo da će biti višegodišnja. Veoma je važno da kontakti između institucija kulture budu učestali i da umetnici razmenjuju iskustva, a istovremeno da se širi duh dvaju naroda i pospešuje jedinstvo Rusa i Srba. Umetnost povezuje mnogo jače nego bilo koja sfera ljudskog delovanja zbog svoje univerzalnosti – rekao je Mijović. 

Trideset glumaca moskovskog teatra gosti su pozorišta „Dadov” i Beograda, od 11. do 14. septembra, kada će posetiti Narodni muzej i Muzej Nikole Tesle, dok je u okviru saradnje sa Turističkom organnizacijom Beograda planiran i obilazak srpske prestonice turističkim autobusom.