nedelja, 15. septembar 2019.

„Gradske pijace” dobitnici specijalne plakete na festivalu „Jesenji ukus fest”

Javno komunalno preduzeće „Gradske pijace” učestvovalo je na ovogodišnjem dvodnevnom „Jesenjem ukus festu”, koji se održava pod sloganom „U službi zdravlja” u Kombank dvorani, uz podršku Sekretarijata za privredu. Na tradicionalnom festivalu hrane i pića, „Gradske pijace” dobile su specijalnu plaketu za podsticaj poljoprivredne proizvodnje i unapređenje razvoja poslovanja malih i srednjih preduzeća, poljoprivrednih proizvođača. U ime preduzeća, nagradu je primila Maja Tintor, koja je zahvalila organizatorima i iskazala veliko zadovoljstvo zbog unapređenja i plasiranja domaćih proizvoda, kako na beogradskim pijacama, tako i na manifestacijama.

Svim posetiocima iz zemlje i inostranstva  prikazan je kvalitetan i nezaboravan doživljaj srpske hrane. Na festivalu predstavljeno je više od dve hiljade proizvoda iz Srbije, ali i iz regiona. 

Drugog dana festivala, biće organizovano takmičenje za Najbolji ukus Srbije, u devet kategorija, kao i Grand Prix koji se dobija na osnovu glasova publike i posetilaca. Jedna od članica žirija za Nabolji ukus Srbije biće Marina Kovačević, izvršna direktorka JKP „Gradske pijace”, navodi se u saopštenju iz ovog preduzeća.

Učešće beogradskih pijaca na „Jesenjem ukus festu” početak je poslovno-tehničke saradnje sa ovim festivalom u cilju unapređenja poljoprivredne proizvodnje i promocije autentičnih srpskih proizvoda, poručili su iz preduzeća.