četvrtak, 19. septembar 2019.

Radovi u Osnovnoj školi „Lazar Savatić” u Zemunu

Gradska opština Zemun obezbedila je sredstva za uređenje i održavanje škola na teritoriji opštine. Shodno potrebama i zahtevima koje su dostavile zemunske škole, planirana su veća sredstva u budžetu, kako bi sve škole imale podjednake uslove za rad i boravak dece, navodi se u saopštenju iz te opštine. 

Najurgentnije stanje je, kako se ističe u Osnovnoj školi „Lazar Savatić'', za koju je izdvojeno više od 14 miliona dinara.

–Radovi u Osnovnoj školi „Lazar Savatić” obuhvataju saniranje kanalizacionih cevi, uređenje dvorišta škole, ograde škole, sportskih terena, postavljanje teretane na otvorenom i parkovskih klupa. Plan radova je napravljen za sve zemunske škole i u toku je realizacija – naveo je predsednik Opštine Zemun Dejan Matić. 

On je podsetio da, pored sredstava koje Opština izdvaja za tekuće održavanje škola, Optina Zemun podržava đake prvake koje daruje rančevima i školskim priborom, dok se za osmake, već tradicionalno organizuje pripremna nastavu za polaganje male mature. Takođe je podsetio da ta opština svake godine nagrađuje najbolje učenike, dobitnike Vukovih nagrada, đake koji su osvajala medalje na međunarodnim i republičkim takmičenjima, uz podsećanje da su ove godine novčane nagrade dobili nastavnici i profesori koji su postigli najviše uspeha u radu.  

Osnovna škola „Lazar Savatić” počela je sa radom 1962. godine. Od svog osnivanja slovi za jednu od najboljih osnovnoškolskih ustanova u državi, navodi se u saopštenju.