ponedeljak, 23. septembar 2019.

„Skadarlijska promenada” u petak 27. septembra

Manifestacija „Skadarlijska promenada“ biće održana u boemeskoj četvrti u petak, 27. septembra u organizaciji Turističke organizacije Beograda i Udruženja ljubitelja Skadarlije. 

Program počinje u 18 časova nastupom grupe „My people”, na bini iznad gornje Skadarlijske česme, navodi se u saopštenju TOB-a. U nastavku programa na sceni ispred Kuće Đure Jakšića počinje program „Kroz avlije Skadarlije“. Nastupiće skadarlijska dama Ljiljana Jakšić, umetnički centar Talija i pesnici Ivan  Lalović, Miloš Janković i Mirjana Bulatović, glumice Nada Blam i Vjera Mujović, Merima Njegomir i druge znamenite ličnosti. 

U okviru programa održaće se revija šešira i defile učesnika Skadarskom ulicom. Biraće se najlepši damski šešir, najlepši par šešira, najlepši etno šešir, najlepši dečiji šešir. Prijave za učešće u reviji šešira su u petak, od 16 časova, u Kući Đure Jakšića. 

Na kraju programa nastupiće, iznad gornje Skadarlijske česme grupa „Belgrade Grooovzz”, i biti organizovana kao i degustacija pića Juniper i likera od kleke, navodi se u saopštenju.