petak, 8. novembar 2019.

Rekonstrukcije i manji radovi u više osnovnih škola na Zvezdari

U toku su radovi na sanaciji i rekonstrukciji, koji su finansirani iz opštinskog budžeta, u više zvezdarskih osnovnih škola, saopšteno je iz Opštine Zvezdara. Nakon uređenja fasade OŠ „Marija Bursać”, koje je finansirao gradski Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu, promenjen je parket u fiskulturnoj sali te škole. Za radove je izdvojeno 5,3 miliona dinara.

U OŠ „Stevan Sinđelić” na Konjarniku kompletno je renovirana školska kuhinja. U te svrhe Opština Zvezdara izdvojila je 2,5 miliona dinara. U neposrednoj blizini škole u toku je rekonstrukcija dečjeg igrališta i prostora za odmor, a pored ograde škole urađena je i rekonstrukcija stepenica.
Predsednik Skupštine opštine Aleksandar Eror i članovi Veća Vladan Jeremić i Aleksandar Đuričić posetili su ove dve škole i izrazili zadovoljstvo kvalitetom urađenih radova. 

Trenutno se izvode radovi u osnovnim školama „Pavle Savić”, „Despot Stefan Lazarević” i „Boško Buha”. Reč je o manjim radovima, pa će tako u OŠ „Pavle Savić” biti adaptirane svlačionice, u OŠ „Despot Stefan Lazarević” sanirano ulazno stepenište i dvorišna ograda, dok se u školi „Boško Buha” renovira ceo jedan sprat škole.

Manji radovi urađeni su i u osnovnim školama „Desanka Maksimović” i „Ivan Goran Kovačić”, a u OŠ „Dragojlo Dudić” uskoro će biti postavljena ograda u onom delu gde je nema, kako bi deca bila bezbedna u školskom dvorištu.

U toku je rekonstrukcija OŠ „1300 kaplara”, koja obuhvata kompletno uređenje celog objekta i dvorišta škole, zamenu svih instalacija, postavljanje nove ograde i uređenje terena za odbojku, košarku i fudbal. Sredstva za rekonstrukciju, u visini od 174 miliona dinara, obezbedila je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije. 

U narednoj godini biće urađena još jedna velika rekonstrukcija, ovog puta je reč o školi „Vladislav Petković DIS” u Velikom Mokrom Lugu. Sredstva za ove radove biće obezbeđena, takođe, preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije.