sreda, 13. novembar 2019.

Deca ponovo u vrtiću „Lastavica”

Završena je sanacija dvorišta vrtića „Lastavica” u Padinskoj Skeli nakon izlivanja nafte zbog obimnih padavina tokom leta i deca su opet u svom vrtiću, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On je sa predsednikom opštine Palilula Aleksandrom Jovičićem obišao ovaj vrtić i istakao da je njegovim vraćanjem u funkciju potpuno sanirana šteta od poplava na svim vrtićima na levoj obali Dunava.

– Ovde smo imali najzahtevniju intervenciju budući da smo morali da promenimo kompletno zemljište u dvorištu koje je bilo zagađeno. Radovi su završeni, koštali su oko 13 miliona dinara i sada vrtić opet normalno funkcioniše, a deca su već ovde, što je najvažnije – rekao je Gak.

Gak je podsetio da je od ukupno 32 vrtića, koliko ih ima Predškolska ustanova „Boško Buha” na Paliluli, gotovo polovina na levoj obali Dunava, ali da je brzom reakcijom zaposlenih u predškolskoj ustanovi letos sprečena veća šteta na objektima.

U vrtić „Lastavica” ide 145 dece.

Jovičić je rekao da je period sanacije Opština Palilula iskoristila i za opremanje dvorišta novim mobilijarom.

– Za tu namenu izdvojili smo četiri miliona dinara i u planu je da se isto uradi u svim vrtićima na Paliluli – istakao je Jovičić.

Deca su od kraja juna bila izmeštena u vrtić „Vesna” u naselju Padinska Skela, a u svoj matični vrtić „Lastavica” vraćena su tek nakon što su laboratorijske analize potvrdile da je boravak dece bezbedan.