subota, 16. novembar 2019.

Manifestacija „Noć ukusa” na pijaci „Đeram”

JKP „Gradske pijace” i „Ukus fest” prvi put su organizovali autentičnu manifestaciju „Noć ukusa” koja je okupila više od 140 poljoprivrednih proizvođača, zanatlija i ljubitelja ručno izrađene kozmetike, saopšteno je iz JKP „Gradske pijace”.

Posetioci manifestacije su u „Noći ukusa” imali priliku da uživaju u degustaciji i kupovini više od četiri hiljade autentičnih srpskih proizvoda, među kojima su najtraženiji bili domaći čvarci, pršuta, kobasice, domaći sir i ajvar. Veliko interesovanje vladalo je i za kupovinom slatkih poslastica, među kojima su se našli džemovi i slatka iz široke lepeze voćarskih kultura koje su pravljene po starim recepturama, kao i za čuvenim slatkišima iz stare dobre bakine kuhinje.

Ovaj gastronomski događaj organizuje se sa ciljem da se očuva srpska kultura, tradicija i neponovljivi ukusi, kao i radi promocije malih i srednjih preduzetnika i poljoprivrednih proizvođača.

Zbog velikog interesovanja izlagača i posetilaca, manifestacija „Noć ukusa” biće organizovana u narednom periodu i na drugim beogradskim pijacama.