četvrtak, 5. decembar 2019.

U subotu besplatni oftalmološki pregledi na Savskom vencu

Opština Savski venac, u saradnji sa Domom zdravlja „Savski venac”, organizuje besplatne preventivne oftalmološke preglede za sugrađane sa teritorije opštine. Pregledi će moći da se obave u subotu, 7. decembra, u prostorijama Doma zdravlja u Pasterovoj 1, od 8 do 16 časova, i to bez uputa i zdravstvene knjižice. 

Istovremeno, specijalisti će davati i korisne edukativne savete, poručujući da se oči mogu zaštititi preventivnim pregledom, pravovremenom dijagnozom i uz primenu odgovarajuće terapije na vreme. Greške vida (kratkovidost, dalekovidost, astigmatizam i starosna dalekovidost) ili neke druge bolesti oka mogu se izlečiti ili se može sprečiti dalji razvoj bolesti upravo pravovremenim kontrolama kod oftalmologa. 

Preporuka je da jednom godišnje građani obave oftalmološki pregled ukoliko su stariji od 40 godina. Ukoliko postoji potreba (porodično opterećenje, neke bolesti, prethodna očna oboljenja), oftalmološki pregled može se obavljati i češće. Ljudi koji imaju faktore rizika kao što su šećerna bolest, povišen krvni pritisak, glaukom, katarakta ili bilo koje druge očne bolesti u porodici, češće treba da kontrolišu vid, navodi se u saopštenju iz Opštine Savski venac.