četvrtak, 5. decembar 2019.

Manifestacija „Sport za sve” okupila decu sa invaliditetom i smetnjama u razvoju

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu otvorila je manifestaciju za decu sa invaliditetom „Sport za sve”, koja je inkluzivnog karaktera, u Sportskoj hali „Aleksandar Nikolić” povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Događaju su prisustvovali i vršilac dužnosti podsekretara za sport i omladinu Nikola Raičić i predsednik Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Grada Beograda Velibor Knežević.

Stanisavljevićeva je istakla da je ova manifestacija nastavak jedne lepe ideje koja je započeta pre dve godine pod sloganom „Sport za sve”. 

– Sport mora da bude dostupan za sve, i to i jeste trajno opredeljenje Grada Beograda kada je u pitanju podrška osobama sa invaliditetom i deci sa smetnjama u razvoju. Ne smeju da postoje razlike i zato se mi angažujemo i dajemo maksimalnu podršku kako bi svi imali jednake šanse i mogućnosti u radu – rekla je Nataša Stanisavaljević.

Ona je navela da će Grad Beograd u budućnosti realizovati niz aktivnosti. 

– Grad Beograd će nastaviti da daje podršku projektu „Sport za sve” i nadam se da se i sledeće godine vidimo na ovom mestu istim povodom, kao i da će ova manifestacija biti tradicionalna. Pozdravljam sve sportiste i učesnike koji jedni drugima pružaju podršku i želim im da se lepo danas provedu – rekla je gradska sekretarka. 

Raičić je zahvalio svim sportistima i sportskim radnicima što se veoma trude i daju značajan doprinos, jer su zapaženi značajni rezultati.

– Broj osoba sa inavliditetom koje se bave sportom se iz godine u godinu povećava, a Grad Beograd će nastaviti na tom putu podrške, kada je reč o Sportskom savezu osoba sa invaliditetom, kao i sportskih klubova – rekao je on i dodao da će znatna sredstva biti i izdvojena za sportske stručnjake koji će raditi sa osobama sa smetanjama u razvoju. 

Predsednik Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Grada Beograda Velibor Knežević rekao je da je ovo druga godina kako se manifestacija organizuje u ovoj dvorani i šalje poruku mira i ljubavi u svet.

– Pre dva dana smo obeležili dan osoba sa invaliditetom i grad je promovisao  divnu priču o zajedništvu pod nazivom „Beograd jednakih mogućnosti”. Želeo bih naročito da istaknem da Srbija dobija inkluzivne terene, jedan je izgrađen u Ćićevcu, a drugi se gradi u Beogradu. U našem gradu se odvija mnogo manifestacija koje su posvećene osobama sa invaliditetom i o njima se vodi računa na različite načine – rekao je Knežević i dodao da je ova manifestacija organizovana sa ciljem da se promoviše sport i da se što više osoba ometenih u razvoju bavi sportom, kao i da za to imaju iste mogućnosti. 

Učešće u manifestaciji je uzelo oko 500 dece iz Beograda, kao i paraolimpijci Draženko Mitrović, Marija Mičev i Željko Dimitirijević, koji je sa dvoje mališana svečanim simboličnim činom otvorio manifestaciju sa 20 različitih sportskih disciplina.