četvrtak, 5. decembar 2019.

Promocija Beograda u Temišvaru

Turistička organizacija Beograda organizovala je juče u Temišvaru, u saradnji sa Generalnim konzulatom Republike Srbije u ovom rumunskom gradu, promociju turističke ponude Beograda za turiste iz Rumunije koji su prema poslednjim statističkim podacima na devetom mestu po broju dolazaka u Beograd.

Gostima su se obratili generalni konzul RS u Temišvaru Vladan Tadić, direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović, zamenik gradonačelnika Temišvara Dan Diakonu, potpredsednik Županijskog saveta Timiš Valentin Tudorika i predsednik Saveza Srba u Rumuniji Ognjan Krstić.

Među zvanicama su bili predstavnici Udruženja turističkih agencija regije Timiš, rumunskih turističkih agencija, avio kompanije „Er Srbija” u Bukureštu, predstavnici diplomatskog kora u Temišvaru, kao i novinari više od 20 medijskih kuća iz Rumunije. Oni su uživali u bogatom programu u poznatom restoranu „Lojd” starom 104 godine.

Brojne manifestacije, kulturni događaji, turističke atrakcije i sadržaji, trenutna ponuda beogradskih muzeja, privukli su veliku pažnju gostiju tokom prezentacije, koji su potom uživali u programu koji je na rumunskom jeziku izvela glumica Ljiljana Jakšić u ulozi Skadarlijske dame. Rumunski glumac našeg porekla Borko Ilin govorio je „Lament nad Beogradom” Miloša Crnjanskog, a muzičari grupe „Tajna“ napravili su sjajnu atmosferu repertoarom poznatih izvornih i gradskih pesama, kao i pesmama o Beogradu.  

Tokom događaja prisutni su mogli da pogledaju aktuelne promo filmove Turističke organizacije Beograda „Šetnja kroz istoriju i kulturu Beograda“ i „Belgrade Love Story”, kao i da probaju srpske specijalitete.