nedelja, 8. decembar 2019.

Goran Vesić: Rakovica je poslednjih godina dobila sedamdeset uređenih parkovskih prostora i dečjih igrališta

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je danas otvaranju obnovljenog košarkaškog terena i dečjeg igrališta u parku u rakovičkom naselju Miljakovac 2 i tom prilikom zajedno sa državnim sekretarom u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosavom Miličkovićem simbolično zasadio drvo, koje će oplemeniti ovaj prostor. Drveće crvenog javora zasadili su i član Gradskog veća Filip Marjanović, predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić i narodna poslanica Dušica Stojković, uz asistenciju radnika JKP „Zelenilo – Beograd”. 

Goran Vesić je podsetio da je u poslednjih šest godina na teritoriji Rakovice urađeno više od sedamdeset ovakvih igrališta, što je jedan od pokazatelja maksimalnog angažmana da se podigne kvalitet života građana. Trenutno se sređuje još šest parkovskih prostora u Rakovici, a jedan od njih upravo je ovaj u Ulici Nikole Marakovića, kazao je Vesić.

– Za uređenje ovog prostora, po svim bezbednosnim standardima, Grad Beograd je izdvojio dvanaest miliona dinara. U parku sada ima novih sprava za stariju i za mlađu decu, košarkaško igralište, klupe sa šahovskim tablama, mesto za odmor, novo zelenilo. U naselju živi oko deset hiljada ljudi, od kojih je oko hiljadu dece. Do sada je deci najbliže igralište bilo na Miljakovačkim izvorima. Ovaj prostor bio je dosta zapušten i postojala je potreba da se žiteljima ovog kraja obezbedi prostor za igru, odmor i rekeraciju – rekao je Vesić.    

Zamenik gradonačelnika je naglasio da su građani inicirali sređivanje parka sa približno tri stotine potpisa i to posredstvom Opštine Rakovica. 

– To je bio normalan, ljudski zahtev. Zato sam srećan što danas imamo budžet, kako gradski tako i opštinski, kojim možemo da rešavamo ovakve stvari. Naravno, nije uvek sve u budžetu, jer za ovo nije bilo potrebno mnogo novca, već više dobre volje i sluha  – istakao je Vesić. 

Vesić je zahvalio Opštini Rakovica koja je prihvatila inicijativu građana, pohvalivši saradnju sa ovom opštinom, koja je, nažalost, dugo „tražila sebe” i pokušavala da postane opet važan deo Beograda. Poslednjih šest-sedam godina, dodao je Vesić, zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa gradom, građani Rakovice mogu ponovo da kažu da se ne osećaju kao građani drugog reda i da imaju sve ono što i ostali Beograđani imaju.