ponedeljak, 16. decembar 2019.

Deca iz Prihvatilišta i Zvečanske na predstavi u Dečjem kulturnom centru Beograda

U okviru manifestacije „Beogradska zima”, juče je u Dečjem kulturnom centru Beograda održan prvi novogodišnji koncert pod nazivom „Kad na sneg zamiriše”, kojem su prisustvovali mališani iz Prihvatilišta za decu Beograda i Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine – Zvečanska, saopšteno je iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Na repertoaru ovog koncerta bile su novogodišnje popularne pesme koje su izveli poznati dečji horovi i najaktuelniji izvođači muzike za decu. Mališani su, takođe, uživali i u kreativnim radionicama.

Grad Beograd vodi odgovornu socijalnu politiku, pa je i prepoznatljiv njegov odnos prema najranjivijim kategorijama – deci bez roditeljskog staranja, siromašnoj deci, kao i deci sa problemima u društvenom ponašanju.

Iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu i ove godine su se potrudili da najmlađim korisnicima ulepšaju predstojeće praznike. Očekuje ih raznovrstan zabavni program u okviru „Beogradske zime”, muzičko-scenski programi, novogodišnji i božićni bazar, klizališta, ledeni park na Trgu Nikole Pašića, Božić kod Hrama, Trg bajki i drugi. Ono što je najvažnije – ulaz za sve programe je besplatan.

Na koncertima će nastupiti Leontina Vukomanović, Sergej Ćetković, Jelena Tomašević, Ivana Peters, Tijana Dapčević, Bojana Stamenov, Minja Subota, Mari Mari, Bilja Krstić, „Balkanika”, „Untza untza Brass Band”, Baletski studio i Hor Dečjeg kulturnog centra Beograda, Hor „Čarolija”, Muzička igraonica „Mari Mari”, Cica Mica klovnica i mađioničar Filipino.