ponedeljak, 13. januar 2020.

Međunarodno takmičenje „Skate Helena” u umetničkom klizanju

Klizački klub „Helena Pajović”, Klizački savez Srbije i Klizački savez Beograda zajedno organizuju tradicionalno međunarodno takmičenje, trinaesti po redu Evropski kup „Skate Helena” u umetničkom klizanju, koje će se održati u Ledenoj dvorani „Pionir” od 14. do 18. januara, saopštavaju iz Sekretarijata za sport i omladinu. Pokrovitelji takmičenja su Ministarstvo omladine i sporta RS i Sekretarijat za sport i omladinu Grada Beograda.

Na takmičenju će učestvovati oko 336 takmičara iz 32 zemlje i oko 45 zvaničnika (sudija). Tačna satnica treninga i takmičenja po kategorijama biće objavljena na internet stranici Klizačkog saveza Srbije po završenom žrebu koji će se obaviti 14. januara.

Ulaznica za ovaj interesantan sportski događaj biće obrok za napuštene mačke i pse Beograda. Prikupljena hrana biće prosleđena Udruženju za napuštene životinje „Alfa” s kojim organizatori takmičenja imaju dugogodišnju saradnju. Svi posetioci će hranu za pse i mačke moći da ostave u obeleženu kutiju koja će stajati na ulazu u Ledenu dvoranu „Pionir”.